Over ons

Ons verhaal

Waarom glas?

Emmanuel Perrot is sinds de oprichting van het bedrijf de productiemanager van de Aqua Telescopic overdekkingen. Voorafgaand daaraan en tijdens zijn studie was hij verantwoordelijk voor een vereniging voor milieubescherming in Rouen.

In Rouen ontwikkelde Emmanuel een sterk bewustzijn voor het milieu en was van oordeel dat overdekkingen van glas gemaakt moeten worden, om te voorkomen dat plastic het milieu zou vervuilen.

Een studie uitgevoerd door de Saint-Gobain Glas specialistendienst bevestigde dat overdekkingen van gehard veiligheidsglas realiseerbaar zijn.

Verschillende octrooien later, waaronder een octrooi op de montage, dat garandeert dat de structuur van de overdekking tijdens het transport niet vervormd wordt, werd een er een betrouwbare productieketen opgericht.

De klanten werden zich snel bewust van de voordelen van het gebruik van glas ten opzichte van plastic. Het biedt een perfecte zichtbaarheid van het zwembad met minder condensvorming, het kan niet gesneden worden of scheuren, het kreukelt niet, én de kleur en textuur kunnen aangepast worden.

Vénus bouwde eerst zijn reputatie op in Frankrijk en breidde zich vervolgens snel uit naar de internationale markten. Tot op de dag van vandaag worden onze overdekkingen gemaakt in onze fabriek van 8000 m² in Saint-Sulpice-Sur-Lèze (31) vlakbij Toulouse.

Ons doel

Klanttevredenheid is altijd al de kern van onze aandacht geweest. Dit vereist dat onze bedrijfsstrategie door iedereen bij Vénus wordt nageleefd en wordt weerspiegeld in onze bedrijfswaarden :

  • Aandacht om volledig te begrijpen wat onze klanten willen
  • Advies van technische verkoopvertegenwoordigers, die meestal werknemers van Aqua Telescopic zijn en volledig zijn opgeleid met vakkennis.
  • Ondersteuning tijdens elk project, van bestelling tot levering, met onze teams die beschikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden. We kunnen zelfs het papierwerk in verband met bijvoorbeeld bouwvergunningen voorbereiden.
  • Nauwkeurige productie in een modern en efficiënt bedrijf dat goed gestructureerd is en volledig voldoet aan alle aspecten van werkveiligheid, wat tot uiting komt in onze producten. Veiligheid wordt bereikt door middel van organisatie, wat op zich al leidt tot kwaliteit. Onze overdekkingen worden gemaakt met behulp van nieuwe digitaal gestuurde snij- en machinale bewerkingsfaciliteiten.
  • Zorgvuldige en voorzichtige levering door onze vakkundige teams die u adviseren over hoe u uw nieuwe zwembadoverdekking het beste kunt gebruiken.
  • Een voortdurend streven naar verbetering Of het nu gaat om de gebruikte technieken, de wensen van de klant, wij dagen onszelf voortdurend uit om de best mogelijke oplossingen aan te bieden, door gebruik te maken van onze ervaring uit het verleden.

Nos atouts

Het design en de betrouwbaarheid van onze producten worden voortdurend verbeterd. Dit is in lijn met de behoeften van klanten. Daarom is er geen ruimte voor compromissen over de technische aspecten van de Aqua Telescopic overdekkingen. Het belangrijkste in onze ogen is de tevredenheid van de klant op lange termijn. Daarom gebruiken wij alleen de hoogste kwaliteit polycarbonaat voor de daken, de beste kwaliteit aluminium voor de constructies van onze zwembadoverdekkingen en zijpanelen van gehard veiligheidsglas die een duurzaam transparantie garanderen.

Een van onze unieke eigenschappen van onze zwembadoverdekkingen is dat we glas gebruiken voor de zijpanelen, wat naast een luxueuze uitstraling vele voordelen biedt. Een ander onderscheidend aspect van Aqua Telescopic overdekkingen is dat ze over het algemeen geen grondrails nodig hebben. De segmenten worden geleid door ingebouwde wielen (onze geleidingssystemen zijn gepatenteerd). Het is vermeldenswaard dat wij op verzoek geleiderails voorstellen of voor bepaalde designs die als anti-lift en discrete versies worden geleverd.

Bovendien, en hoewel onzichtbaar, bieden de Aqua Telescopic overdekkingen een veel hogere wind- en sneeuwbestendigheid dan de huidige Franse norm NF 90 309 P, wat onze klanten gemoedsrust geeft.

We mogen niet vergeten dat onze productiefaciliteiten ook een belangrijke troef zijn bij Vénus. Een volledig op maat gemaakte ruimte zonder kapitaalwinst en computerprogramma’s die het meest geëigende product ontwerpen, de productieparameters bepaalen en de digitaal gestuurde snij- en bewerkingsinstallaties controleren.

Zie ook