Waarom je zwembad overkappen?

Sinds de wet op de veiligheid in 2005 is het nu verplicht om een officieel goedgekeurd beveiligingssysteem op zwembaden te installeren. Van de 4 bestaande methoden lijkt een zwembadoverkapping de meest effectieve oplossing in vergelijking met alarmen, barrières, zwembadafdekkingen en rolluiken. Ontdek de talrijke voordelen van overkappingen in onze praktische gids hieronder.

Veiligheid

Om mensen en vooral kinderen veilig te houden, moet een zwembad ontoegankelijk zijn wanneer het niet wordt gebruikt. Van ultralaag tot hoog, garanderen Aqua Telescopic overkappingen optimale veiligheidsnormen die voldoen aan de Franse norm NF P90-309 op zwembadoverkappingen. Een overkapping elimineert het risico van vallen en onrechtmatige toegang door het sleutelslotsysteem. In tegenstelling tot andere methoden voorkomt een gesloten overkapping op doeltreffende wijze elk contact met het zwembadwater.

Verlengt het Zwemseizoen

Een zwembadoverkapping strekt zich uit over uw zwembad en vangt de warmte die door de zon wordt opgewekt, waardoor een broeikaseffect ontstaat en de watertemperatuur wordt verhoogd. Afhankelijk van de ligging van uw zwembad en het plaatselijke klimaat kan de watertemperatuur met 6 tot 12°C worden verhoogd. Zo wordt het mogelijk om uw zwembad vaker te gebruiken, soms het hele jaar door met een hoge overkapping.

Minder Zwembadonderhoud

Een overkapping voorkomt vervuiling en houdt verontreinigingen buiten en houdt het water het hele jaar door schoon. Hierdoor besteedt u veel minder tijd en geld aan het schoonmaken van uw zwembad.

Onderhoudsvriendelijke winter

U kunt ervoor kiezen om het filtersysteem van uw zwembad gedurende de winter aan te laten staan door de filteringstijden aan te passen aan de temperatuur. Deze methode is de eenvoudigste oplossing, omdat er veel minder voorbereiding nodig is dan het stoppen van alle filtering en behandeling.